אני צריך עזה בהבנה בהלכה הכתובה בילקוט יוסף

  • ב' ניסן התשע"ט

שאלה

אני צריך עזרה בהבנה בהלכה הכתובה בילקוט יוסף.

כתוב כך:

"לכתחלה אין לברך על טלית קטן אלא אם כן יש בו כשיעור שתי אמות אורך [תשעים וששה סנטימטר] על אמה רוחב [ארבעים ושמונה סנטימטר]. ושיעור זה הוא מלבד הנקב של בית הצואר, [כלומר שצריך שיהיה שיעור הטלית אמה מלפניו ואמה מלאחריו מלבד הנקב, וחצי אמה מכל צד ברוחב הטלית שעל כל הכתף]. אבל בפחות משיעור זה, אף על פי שיכול ללבוש לקיים מצות ציצית, מכל מקום לכתחלה לא יברך עליה, אלא יברך על טלית גדול, ויכוין בברכתו לפטור את הטלית הקטן."

משמע מהרב יצחק יוסף, שאדם הלובש ציצית קטן פחות משיעור ברכה, כן מקיימים מצוות ציצית?

אשמח לתשובה.

תשובה

שלום וברכה

עניתי כבר שיש כמה דעות שביעור ציצית ולכן אף מי שאין לו את השיעור הגדול ילבש ציצית ללא ברכה ויקיים את המצוה לדעת כמה מהפוסקים.