שו"ת פסח

ההורים לא מעוניינים למכור חמץ, מה עושים?

  • ב' ניסן התשע"ט

שאלה

שלום רב. אני חי במשפחה חילונית ואני בתהליך של חזרה בתשובה בשנים האחרונות. משפחתי היא בעלת אופי מסורתי- מנקים לפני פסח ולא אוכלים חמץ בפסח עצמו אך את החמץ שלא אוכלים המשפחה שלי פשוט מכסה במדפים מסוימים או מוציאה למרפסת ומחזירה לאחר החג. אם הייתי מתגורר מחוץ לבית כמובן שהייתי רוצה למכור את החמץ ושלא יישאר חמץ בבית כלל אך כאשר אני עדיין חי עם משפחתי (שאיננה בדרך של חזרה בתשובה כמו אצלי) יותר בעייתי מבחינתי לבקש מהם דברים כאלה כאשר הם לא מעוניינים לעשות זאת (מבחינתם זה כבר מוגזם להתעסק עם מכירת חמץ לגויים והם מסתפקים בדברים שכתבתי- ניקיונות, אי אכילת חמץ בפסח, חוגגים את החג וכו'). מה לעשות במצב כזה? האם להיות סבלני ולהבין שאת השמירה המלאה אעשה כשאהיה נשוי בע"ה ואתגורר מחוץ לבית או לנסות בכל זאת לשכנע אותם למכור חמץ גם אם לא מעוניינים בכך? זה חלק מהעניינים שלא פשוטים כל כך לחוזר בתשובה שחי עדיין אצל משפחתו החילונית כי מאוד לא פשוט לגרום למשפחה לעשות את כל המצוות כאשר ההעדפות שלהם שונות משלי. המשפחה שלי כבר באה לקראתי בהרבה דברים ולכן יש לי הערכה אליהם אך מבחינתם יש עניינים שנראים כמרחיקי לכת ולכן את אותם עניינים הם רואים כהגזמה ולא ממש מעוניינים לבצע אותם ומבחינתי בתור מישהו שרוצה לשמור מצוות מדובר במצווה חשובה שאני רוצה לבצע.

אשמח מאוד לעזרה ולעצות מעשיות. תודה רבה!

חודש טוב!

תשובה

שלום וברכה

צריך רק לבקש רשות מההורים למכור את החמץ וכך תוכל למכור את החמץ.

בהצלחה,