תפילה וברכות

מחלל שבת יכול לעלות לברכת כהנים?

  • א' ניסן התשע"ט

שאלה

שלום,
האם כהן שמחלל שבת יכול לעלות לברכת הכוהנים בבית הכנסת בשבת (אם אין כהן אחר)?
ואם לא, האם מותר לענות לו אמן אם הוא בכל זאת עולה?

תודה!

תשובה

שלום רב,

אם אין שם כהן אחר חוץ ממנו, אם אפשר טוב לשכנע אותו שלא יעלה לדוכן לישא כפיו לבדו, ויצא מחוץ לבית הכנסת בעת שיגיע השליח ציבור לברכת כהנים. ואם יסרב יש להעלים עין גם בזה, וירשו לו לישא כפיו ולברך ברכת כהנים (שו"ת יביע אומר חלק ז' חלק אורח חיים סימן טו). ונראה שיכולים לענות אמן.

בברכה,

הלל מאירס