שלום בית בפסח

  • כ"ח אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי שאלה קצת מורכבת....אני משתדלת לשמור כמה שיותר וברוך השם מתחזקת לאט לאט. בעלי לא נמצא באותו מקום בינתיים, הילדים בבית ספר דתי ושנינו מסכימים על זה. שומרים שבת וכשרות (אנחנו לא גרים בארץ). לפני פסח ובמהלכו יש בינינו מחלוקות לא נעימות לגבי ההכנות, הקניות וכו'. בכל שנה, אני מגיעה בחיל ורעדה לפסח, רק מחכה שיעבור. האווירה לא נעימה והחלטתי שהשנה אני נותנת לדברים לזרום, מבליגה ולא נכנסת לוויכוחים מיותרים. השאלה שלי היא מה קורה עם דברים שאין עליהם חותמת של כשר לפסח, לדוגמא תמרים, זיתים וכו'. אם אשים אותם בארגז של חמץ ואמכור, יתחילו הוויכוחים. אם אשאיר את זה זמין ללא מכירה, אז אני לא עשיתי את הכנות כמו שצריך. מה הפתרון? יש פה חבל דק שאני צריכה ללכת עליו ואני רוצה לדעת מה ההלכה אומרת על זה.
תודה רבה רבה

תשובה

שלום וברכה

התמרים והזיתים אינם צריכים מכירה.

תתייעצי בכל דבר בנפרד ונוכל לעזור לך בעז"ה להחליט מה צריך להתעקש ומה לא.