חגים ומועדי השנה

האם יש תשלומין לפרשת פרה?

  • כ"ח אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום רב,
האם יש תשלומים לציבור ששכחו ופספסו פרשת פרה? (או שעבר זמנו ובטל קורבנו)
אשמח לקבל מקורות
תזכו למצוות ויישר כוח על כל הפעילות התורנית

תשובה

שלום רב,

ציבור ששכחו לקרוא פרשת פרה יכולים להשלים בשבת הבאה ביחד עם פרשת החודש, באופן שלאחר קריאת פרשת השבוע יקראו בספר שני פרשת פרה בברכותיה, ובספר השלישי יקראו פרשת החודש, ויפטירו הפטרת פרשת החודש.

מקורות: ראה שו"ת יחוה דעת חלק ג' (סימן נב) ושו"ת יביע אומר חלק ט' (חלק אורח חיים סימן פג אות כג) ושו"ת ציץ אליעזר חלק י"ד (סימן סו). וע"ע בשו"ת שבט הלוי חלק ד' (סימן עא) ובספר אור לציון חלק ד' (פרק נא תשובה י).

בברכה,

הלל מאירס