תורה ומדע

דולפינים ולוויתנים

  • כ"ז אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב, אחרי שצפיתי בהרצאה שלך על ימי הבריאה ונאמר שם שכל חיות הים יוצאות מביצה
וכל חיות היבשה כבר נולדים מפותחים ללא צורך בביצה, איך יתכן שדולפינים ולוויתנים נולדים ללא ביצה?
תודה רבה ויום נעים .

תשובה

שלום וברכה,

לוויתנים ודולפינים אינם חיות ים גמורות, שכן הם יונקים ובעלי דם חם, ולפיכך גם מולידים כיונקים. למעשה - דולפינים ולוויתנים הם חסרי זימים, ולא יכולים לנשום מתחת למים. הם לוקחים חמצן מן האוויר, ואז צוללים לזמן ארוך, ושוב צריכים לעלות ליבשה לנשום אויר.

בברכה,

דניאל בלס