למה כשגוי רוצה ליתגייר משכנעים אותו שלא?

  • כ"ז אדר ב' התשע"ט

שאלה

שמעתי שכשגוי רוצה להתגייר משכנעים אותו שלא יתגייר,ורציתי לדעת למה.הרי גוי שלא באמת רוצה ליתגייר לא ישקיע,ולא ילמד את כל ההלכות

תשובה

שלום וברכה

שולחן ערוך יורה דעה הלכות גרים סימן רסח

סעיף ב
כשבא להתגייר אומרים לו: מה ראית שבאת להתגייר, אי אתה יודע שישראל בזמן הזה דחופים סחופים (פי' אבודים וסחופים מן מדוע נסחף אביריך (ירמיה מו, טו)) ומטורפים, ויסורים באים עליהם. אם אמר: יודע אני ואיני כדאי להתחבר עמהם, מקבלין אותו מיד.