בתהליך חזרה בתשובה ללא ידיעה שיש איסור בנטילת ידיים בשירותים

  • י"ז אדר ב' התשע"ט

שאלה

כבוד הרב שלום,
אני במהלך תהליך של חזרה בתשובה,שומרת שבת ומקיימת מצוות והלכות . אני באה מבית שהוא מסורתי שומר אך לא דתי, אני בערך כבר הרבה זמן נוטלת ידיים בשירותים באמת ללא ידיעה שאסור לברך וליטול ידיים בשירותים. מה אפשר לעשות? מדוע אסור ליטול ידיים בשירותים? מה אני יכולה לעשות בנוגע לכל הזמן הזה שנטלתי ידיים בשירותים ללא ידיעה?

תשובה

שלום וברכה

בשירותים יש רוח רעה ופעמים רבות הוא גם מטונף ולכן אין ליטול ידיים ואין לברך. אולם אם אין לך ברירה אחרת כתבו הפוסקים שניתן ליטול ידים בשירותים ולנגב ולברך מחוץ לשירותים.

לכתחילה ראוי לסגור את האסלה.