חגים ומועדי השנה

הסרת שיער בלייזר בספירת העומר בעיקר לצורך רפואי

  • י"ז אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום לצוות הרבנים,

אני מתחיל טיפול להסרת שיער בלייזר ודילול שיער ברוב חלקי הגוף. בסה"כ יש 10 טיפולים כאשר בין טיפול לטיפול יש הפסקה של מס' שבועות (זה משתנה מאדם לאדם). הטיפול נעשה אצל אמי שהיא עוסקת בתחום לכן אין לי חשש מפני ענייני צניעות כאלה ואחרים.
הטיפול הוא בעיקר לצורך רפואי מכיוון שאני סובל מצמיחת השיער בעיקר בחודשי הקיץ - הזעת יתר, גירוי בעור, חוסר נוחות וכו'.

שלבי הטיפול אמורים להיכנס אל תוך ימי העומר. שאלתי היא האם ניתן להמשיך את הטיפול בימי העומר שבהם אסור כלל להסתפר ולהתגלח או שאין לזה קשר אלא רק מה שאסרו זה לגבי שיער הראש והפנים?

אשמח לקבל מענה מידי.

רוב תודות

תשובה

שלום רב,

בעיקרון איסור תספורת בעומר כולל כל שיער בגוף, אולם כיוון שאתה עושה כן כדי למנוע גירוי בעור וכו' תוכל להקל בדבר.

מקורות: זה שאיסור תספורת כולל כל שיער שבגוף יש ללמוד ממה שנפסק כן בשלחן ערוך (סימן תקנא סעיף יב) לגבי תספורת בשבוע שחל בו תשעה באב. ע"ש. וכ"כ באור לציון חלק ג' (פרק יז תשובה ד) שאין להסיר שערות מכל חלקי הגוף בימי העומר. ע"ש. ומש"כ להתיר כדי למנוע גירוי בעור וכו' כן יש ללמוד ממה שכתב כיוצא בזה בכף החיים (סימן תצג אות טו"ב).

בברכה,

הלל מאירס