איזה מאכלים מותרים בחוץ לארץ ללא כשרות?

  • י"ד אדר ב' התשע"ט

שאלה

האם יש דברים שמותר לאכול בחו"ל
ירקות פירות חלבי פסטות פיצה משהו?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

להלן רשימה חלקית של המאכלים המותרים בחו"ל ללא הכשר:

פירות וירקות טריים בחו"ל (כיוון שאין חיוב תרומות ומעשרות בחו"ל כמבואר בשלחן ערוך יורה דעה סימן שלא סעיף א. וע"ע בשו"ת יביע אומר חלק י' חלק יורה דעה סימן מו, ובשו"ת בית נאמן חלק א' חלק יורה דעה סימנים ט-יא. ואין לחוש שמא יש בפירות האלו איסור ערלה, היות שעל פי ההלכה, ספק ערלה בחוץ לארץ מותר, כמבואר בשלחן ערוך יורה דעה סימן רצד סעיף ט).

מלח שולחני רגיל וכן מלח עבה לבישול.

סוכר לבן וכן סוכר חום.

אורז על כל סוגיו.

קוסקוס במצבו הטבעי ללא הוספת טעמים או שאר דברים.

פסטות לסוגיו כאשר אין מעורב בהם דבר אחר כגון ביצים.

מים מינרליים ללא טעמים.

סודה ללא טעמים.

קפה שחור. וכן תה רגיל ותה צמחים שאין בהם תוספת טעם.

שמן צמחי שכתוב עליו 100%.

ביצי תרנגולת, אולם יש לוודא שהן של תרנגולת מכיוון שבחוץ לארץ לעיתים משווקות ביצים של עופות טמאים.

קטשופ, מכיוון שהחומץ בתוכו בדרך כלל סינטטי. והוא הדין לגבי רסק עגבניות 100% צמחי.

חרדל ללא תוספת יין.

דבש טהור 100% טבעי.

כדאי גם לדעת את סימני הכשרות הנפוצים בחוץ לארץ על גבי מוצרים:

OU - גוף הכשרות הגדול ביותר בארצות הברית ובעולם.

OK - ההכשר השני בגודלו בארצות הברית.

KM - ההכשר של ועד העיר מונטריאול בקנדה.

KF - כשרות הקהילה החרדית בלונדון.

BDL - הכשר הרבנות בלונדון.

BD - הכשר בית הדין של יוהנסבורג וקייפטאון בדרום אפריקה.

מקורות: ראה באורך וברוחב בספר הכשרות למעשה (עמודים תצג-תקו).

בברכה,

הלל מאירס