האם מותר לאבל לשמוע שירים?

  • י"א אדר ב' התשע"ט

שאלה

יש לי חבר שאביו נפטר ל"ע והוא רוצה לדעת אם אסור לו לשמוע שירים בכלל כל השנה מהפלאפון שלו או בכללי בחנות שהוא עובד או באירועים של חברים וכד'?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אסור לו לשמוע שירים מהפלאפון וכו' במשך י"ב חודשי אבלות (ראה נטעי גבריאל אבלות חלק ב' פרק יד סעיף ב). אמנם אם משמיעים שירים בחנות שהוא עובד שם, מותר לו להיות שם (שם סעיף ו והערה ז בשם ספר יסודי שמחות בשם הגר"מ פיינשטיין זצ"ל היות ואין כוונתו להיות שם לשמוח, ועיקר האיסור דווקא כשרוצים לשמוח).

בשורות טובות,

הלל מאירס