יש בעיה לקנות דירה שהיו לאנשים שגרו בה הרבה צרות?

  • י"א אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום רב,

האם יש בעיה בקניית דירה שהיה לאנשים שגרו בדירה הרבה צרות?

מציינת שהבית עובר שיפוץ רציני....

תשובה

שלום רב,

אתם יכולים לקנות את הדירה הזו בפרט לאור העובדה שהיא תעבור שיפוץ רציני. ומה טוב אם תוכלו להקפיד לא להיכנס לגור שם עד שתעשו חנוכת הבית.

מקורות: ראה בספר סגולות רבותינו (עמוד 396) ששאל את הגר"ח קניבסקי שליט"א, האם יש איזה עניין להימנע מלהתגורר בבית שמת בו אדם, והשיב: לא שמענו.

וע"ע בשו"ת מעין אומר חלק י"ב (פרק א סימן נב) שנשאל הגר"ע יוסף זצ"ל לגבי קניית דירה שמתו שם האמא והילד, וכן שם אשתו כשם זאת שנפטרה, האם יש מה לחוש, והשיב: אין מה לחוש, רק שלא יכנסו עד שיעשו חנוכת הבית. וע"ע בספר עלינו לשבח חלק א' (בסוף הספר תשובה כז).

ברכה והצלחה,

הלל מאירס