חברה והשקפה

רוצה להיות קומונרית אך מפחדת מחוסר הדת שיש בסניף

  • י' אדר ב' התשע"ט

שאלה

היי ,
השבת בדקתי סניף מדהים במושב לשירות לאומי שנה הבאה בתור קומונרית
מאוד אהבתי את החניכים ואת המדריכים הם באמת מתוקים ומקסימים
רק הבעיה שהסניף הוא לא כזה דתי
המדריכים הרבה מקללים (לא ליד החניכים) והמדריכות באות בערב עם מכנסיים
לסניף עצמו עם החניכים הם מכבדים אבל נגיד בערב שבת הם פחות ..
הם חברה יותר מסורתי , ויש כמה מדריכים שהם חילונים נגיד יש להם פלאפון בכיס אבל הם לא יוציאו אותו בסניף
הם מאוד מושפעים מהחברה שהם נמצאים איתה
ביגלל שאין כל כך איפה ללמוד אז הם לומדים בבית ספר חילוני שזה גם משפיעה עליהם.
בקיצור מאוד אהבתי אותם הם באמת ממש מתוקים ואני בטוחה שאני יכולה להכניס לסניף את הערכים של בני עקיבא יותר ואת התורה.
פשוט אני ממש מפחדת שזה יפריע לי בדרך שלי כילדה דתיה כי להיות בחברה כזאת זה טיפה יכול להשפיע.
יש לי גרעין עם הקומונה ויש איתי עוד בנות שירות אבל עדיין זה משהו שרציתי לחשוב ולהתייעץ לפני ..
באמת שיש עם מי לעבוד ואפשר להרים את הסניף הזה ברמות כי יש פוטנציאל ענקי!
פשוט זה חברה שאני צריכה לעצמה הרבה יותר גבולות ואני מאוד חוששת שיהיה לי ערעורים בדת למרות שאני מאוד חזקה בדת ומאמינה.
אשמח לתשובה ותודה רבה !

תשובה

שלום וברכה

נראה לי שיש להימנע.

הניסיון גדול והיצר הרע עובד שעות נוספות להכשיל את כל מי שהוא יכול בכל חטא שלא מתקבל על הדעת ואי אפשר להאמין בעצמך ולומר בוודאות שלך זה לא יזיק.

נתפלל שהשם ישלח לך משהו יותר טוב והשם יעורר את כל עמו ישראל בתשובה שלימה.

בברכה,

בניימין שמואלי