זכר של ’מחצית השקל’

  • ח' אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,

למנהג הספרדים, צריך לתת לזכר 'מחצית השקל' 9 גרם כסף טהור, ובשנים האחרונות סכום זה נע בין 20 ₪ ל-35 ₪.

האם זה אותו דבר ב אירו או דולר, כלומר 20 אירו ל 35 אירו ? 20 דולר ל35 דולר ?

כלומר הסכום של 9 גרם כסף טהור הוא נע בין 20 ל35 במטבע של המדינה ?

לפי זה הזכר של 'מחצית השקל' הוא אותו דבר בכל המדינות: בצרפת 20 אירו ל 35 אירו או בארצות הברית 20 דולר ל35 דולר, וכו... ?

האם צריך לשאול כל שנה כמה שווה 9 גרם כסף טהור ?

בברכה,

תשובה

שלום וברכה

מחצית השקל זה בערך 5 אירו.

יש לברר כל שנה את מחיר הכסף.