יום פטירת משה רבינו בשנה מעוברת

  • ו' אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום רב,
האם יום פטירתו של משה רבנו מצוין בז' באדר ב' או בז' באדר א'? בברכה ובתודה, הדס

תשובה

שלום רב,

הספרדים מציינים את פטירת משה רבינו באדר ב'. וכן מנהג האשכנזים בארץ ישראל.

מקורות: מנהג הספרדים - יעויין בשו"ת יחוה דעת חלק א' (סימן פג). ולגבי מנהג האשכנזים, אמנם במשנה ברורה (סימן תקפ ס"ק טו) כתב שלגבי תענית בשבעה באדר שהוא יום פטירת משה רבינו עליו השלום, יש דעות בין האחרונים מתי להתענות בשנה מעוברת, וסוגין דעלמא להתענות בראשון. אולם בספר בירור הלכה (תניינא, אורח חיים חלק ב' עמוד שג) כתב, שכוונתו שבחוץ לארץ היו נוהגין כן, אבל בארץ ישראל נהגו להתענות בז' אדר ב' כידוע. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס