אשתי לא מסכימה למניעה ובגלל זה אני מוציא זרע לבטלה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני מתחבט ומתייסר מזה זמן רב ללא מענה ברור לענין שמאוד מטריד אותי.וכפי שקראתי במספר מקומות הוא חמור מאוד עם השלכות קשות על יחסי עם אשתי מחד.מאידך על קשיים בעבודת השם. אני חוזר בתשובה ומקורב לחסידות ברסלב, אשתי מקיימת רק חלק מהמצוות וגם זה באי רצון בולט ומתוך נתחשבות בי. ניתן לאמר שהגענו למין סטטוס קוו האומר: "חיה ותן לחיות" עם סייגים שאישתי הסכימה בקושי רב לקבל על עצמה והם: שמירת שבת חלקית ביותר-הימנעות המנסיעה והדלקת אש. לאחר לחצים ושיכנועים מרובים הסכימה גם ללכת למקווה. אולם ללא כל בדיקות מקדמיות כנדרש. אני מאוד מעריך את מעשיה אלה. מאחר שהם בבחינת מהפכה בעבורה. הבעיה שבה אני מתחבט נוגעת לענין קיום יחסי מין ביננו. אישתי מסרבת באופו מוחלט באמצעי מניעה כגון גלולות למניעת הריון או התקן תוך רחמי. לפיכך על מנת להימנע מהריון בילתי רצוי אני נאלץ להיות דש בפנים וזורה בחוץ. הענין גורם לייסורים רבים ומקלקל את כל החשק,וההנאה מיחסי הזוגיות. עד כדי כך שאני מתחמק פעמים רבות מקיום יחסי מין. ואז מתפתחת ביננו מתיחות קשה ומריבות. אנא עיזרו לפתור את הבעיה. בברכה, שאול

תשובה

שלום רב,

גם אני מתלבט ומתייסר כבר כמה ימים מה לענות לך, העניין הוא חמור מאוד, מהחמורות שבחמורות.

בעיקרון, אסור בהחלט להיות דש מבפנים וזורה מבחוץ, וידוע לכל למה מתו ער ואונן בצעירותם, בדיוק בגלל העניין הזה. מאידך, קשה להבין את המניעים של זוגתך [החילונית] להתנגד לבליעת גלולות, לפי הבנתי רוב הזוגות החילוניים מונעים הבאת ילדים על ידי אמצעים אלה, ולא על ידי זריה מבחוץ, [ידוע ומפורסם שהאופן בו אתה נוהג אינו מונע הריון לחלוטין].

יש לציין כי גם נטילת גלולות למניעת הריון צריכה להיעשות אך ורק לפי הוראה מפורשת של רב, שיודע את המניעים למניעת ההריון.

בהצלחה – מנשה ישראל