זיווג ראשון משמים וזיווג שני על פי מעשים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני גרושה הייתי מאד רוצה לדעת אומרים שזווג ראשון הוא משמים וזווג שני לפי מעשים אשמח לדעת בנושא. הייתי רוצה גם כן לדעת מה קורה אם אנ יוצאת עם רווק איך זה מסתדר?

תשובה

שלום

 המקובלים מסבירים כי הכינוי זיווג ראשון וזיווג שני, אינו דוקא כפי המסתדר לפני האדם. אלא זיווג ראשון הוא הזיווג שהכריזו לו לפני יצירתו, וזיווג שני הוא הזיווג האחר כשלסיבת עוון או דבר אחר אינו זוכה להזדווג עם זיווגו הראשונה שהכריזו לו ולכן יש לו זיווג שני שעמה הוא משתדך, והזיווג השני הזה תלוי לפי המעשים של האדם כך מזווגים לו בת זוג לפי מצבו.

אולם יתכן מאוד אדם שבנישואין הראשוניים שלו לא זכה להזדווג עם הזיווג `ראשון` שלו, אלא עם זיווג אחר שהיה תלוי במעשיו, ורק משעלה מדרגה וזכה כבר להזדווג עם הזיווג הראשון האמיתי שלו, או אז יתגלגלו הענינים שיגיע בנישואין השניים שלו לזיווג הראשון!!!

ובמקרה שאת מציעה, אכן יכול להיות שאת הזיווג הראשון של הרווק עמו את יוצאת כעת, ואתכם הכריזו כזוג לפני יצירתכם, אלא שעד עכשיו לא זכיתם עדיין להזדווג, ואולי באמת עכשיו הגיע העת.

בהצלחה - מנשה ישראל