כמה צדקה לתת בדיוק?

  • ג' אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב

שאלתי היא; כמה צדקה יש לתת בדיוק.
איני עובד אלא מקבל קיצבה כספית כל שבועיים מהממשלה כאן(תשלום מקביל לביטוח לאומי בארץ) בשל סיבה מסויימת. השאלה שלי היא - אם אני רוצה לתת צדקה של חומש / חמישית מהקיצבה שאני מקבל כל שבועיים, האם אני אמור לתת חמישית מהסכום הכולל, ברוטו, מהקיצבה שאני מקבל? או, האם עלי לקצץ מהסכום שקיבלתי כל מיני תשלומים אישיים (אוכל, תחבורה וכו') ורק אז אחרי שאני מקזז הכל - לתת חמישית ממה שנותר לי מהסכום הכולל??
אם תשובתך תהיה שאני צריך לקזז קודם כל מהסכום הכללי תשלומים על צרכים אישים - איני יודע כיצד לחשב את כל הכספים על דברים אישיים כי אני לא שומר קבלות וכו'. אז במקרה זה - האם מקובל ורצוי שאתן חמשית מהסכום הכולל שקבלתי מהקיצבה??
לדוגמא; אם אני מקבל $690 כל שבועיים האם עלי לתת חמישית מסכום כולל זה = $138 ??
או שעלי לקזז כל מיני תשלומים אישיים מהסכום הכולל ורק אז לתת חמישית?

תשובה

שלום וברכה

לכתחילה יש לעשר חומש בדיוק ולא להוריד את ההוצאות.

אם אין לך די מחייתך מותר לנכות את ההוצאות השוטפות ממעשרות

בהצלחה,