האם ועד כמה יש על המועמד למשרה,לגלות את חסרונותיו לעורך הראיון ?

  • ל' אדר א' התשע"ט

שאלה

1.האם בחורה שמגיעה לראיון עבודה ויודעת שציינו במשרה כי אחת מדרישות העבודה היא:תקתקנות/זריזות ,האם עליה לרמוז לעורך הראיון כי אין בה את התכונה הזו,באמירה כגון"זה אינו הצד החזק שלי",או שרק במידה וישאל אותה ישירות בראיון את השאלה הזו עליה לרמוז על כך?
2.במקרה שבו לא צויינה במודעת הדרושים שאחת מדרישות המשרה היא תכונה שאין לה,וכן היא לא נשאלה על התכונה הזו בראיון,ואני מדברת על מקרה שבו היא יודעת שחוסר התכונה הזו אצלה יפגע באיכות ובכמות עבודתה, כגון בחורה שיש לה נטיה להתעכב על דברים יתר על המידה ,להסתפק [מלשון ספקות ]מעל ההמוצע וכו' האם עליה לרמוז על כך למראיין?
[יש לציין שהשאלה נשאלה ע"י בחורה שייתכן שסובלת מכפייתיות בדברים שנוגעים לחששות לפגוע או להזיק חלילה לזולת בדרכים שונות]

תשובה

שלום וברכה

1. אם אכן זוהי דרישה מרכזית במשרה. חבל בכלל לגשת לראיון כזה. כי בהמשך אם לא עומדים בדרישות התפקיד מגיעים מה לפיטורים וזה גורם לשברון לב. עדיף לחפש עבודה שמתאימה לך.

אולם אם את יודעת לתקתק עבודה אבל לא ברמה מקסימלית של מאה אחוז אינך חייבת לדווח על כך גם אם הוא שואל את יכוהל לומר בצורה חיובית שאת די חזקה בזריזות.

2. .אין צריך להגיד כלל וכלל.

מאחר ומדובר בבחורה שיש לה כפייתיות ואת מכירה אותו שיש זריזות סבירה הרי שבוודאי צריך לומר לה בשמינו שאין כל עניין להגיד למעסיק כלום.