שבת

עבודה בבית חולים

  • ל' אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום! במסגרת עבודתי כאחות אני עובדת כרגע בבית חולים דתי. מאחר ויש לי היכולת והרצון להתקדם מקצועית בתחום שאינו קיים בבית החולים בו אני עובדת (וחסרים בו עובדים), ברצוני לעבור לבית חולים אחר.
השאלה היא כזאת-האם מותר לי כאחות לעבוד בשבת? באילו תנאים? ואם קיימים מחלקות בהם יש יותר אפשרות להקל (כמו טיפול נמרץ, מיון וכו)
בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

הכלל הוא שחילול שבת מותר רק לצורך פיקוח נפש ולא לשום דבר אחר.

אם תוכלי לעמוד בתנאי זה ולא תצטרכי לעשות פעולות שאין בהם צורך של פיקוח נפש, הרי שאת יכולה ללכת לכל מחלקה. אולם במקרה שתצטרכי לחלל שבת על דברים שאינם קשורים לפיקוח נפש אי אפשר לעבוד בשום מקום.

מטבע הדברים בטיפול נמרץ כמעט כל דבר כרוך בפיקוח נפש ולכן פחות או יותר ניתן לומר שהכל מותר בשבת במחלקת טיפול נמרץ.

בהצלחה,