פגישות בין החתן והכלה שבוע לפני החתונה

  • כ"ג אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום רב, האם הנוהג של חתן וכלה לא להיפגש בשבוע שלפני החתונה מבוסס בהלכה? או שזה רק מנהג? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אצל האשכנזים המנהג הוא שהחתן והכלה לא מתראים זה עם זה שבוע לפני החתונה (עיין בספר אמת ליעקב אבן העזר סימן סד הערה 32 בשם הגר"י קמנצקי זצ"ל שמנהג נכון הוא שהחתן והכלה לא יתראו זה עם זה שבוע ימים קודם החתונה. וכן ראה בספר אשרי האיש חלק אבן העזר חלק א' פרק ו סעיף לב בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל שנוהגים שאין נפגשים זה עם זה שבוע לפני החתונה. אכן בזיווג שני אפשר להקל בזה, והמחמיר תבוא עליו ברכה. ועיין עוד שם בסעיף לג שאם יש צורך מותר לדבר בטלפון בשבוע שלפני החתונה).

ולגבי מנהג הספרדים, ראה בספר ילקוט יוסף שובע שמחות חלק א' (פרק ו סעיף א ובהערה שם) שאצל הספרדים לא היה מנהג שלא להיפגש שבוע קודם החתונה. ומיהו לאחרונה התקבל מנהג זה גם אצל הספרדים, ובפרט בקרב בני התורה. ויש לברך על כך, שהוא מנהג נכון והגון למעט ככל האפשר בפגישות שבין החתן והכלה קודם החתונה.

בברכה,

הלל מאירס