שבת

מוזיקה על ידי שעון שבת

  • כ"ג אדר א' התשע"ט

שאלה

מה הבעיה במוזיקה בשבת על ידי שעון שבת? תודה על כל העזרה

תשובה

שלום רב,

אסור לשמוע מוזיקה בשבת גם כשהיא מופעלת על ידי שעון שבת - ראה רמ"א אורח חיים (סימן רנב סעיף ה) שכתב, שיש אוסרים להעמיד רחיים מערב שבת שימשיכו לטחון בשבת ובכל מקום שיש לחוש להשמעת קול, ושכן נהוג לכתחילה, וכתב המשנה ברורה (ס"ק מח) דמה שכתב הרמ"א "ובכל מקום" כלל בזה כל כיוצא בזה המשמיע קול, דאושא מלתא ואיכא זלותא לשבתא.

וגם לספרדים יש לאסור - ראה חזון עובדיה שבת חלק ה' (עמוד רלח) שכתב, וכן אסור לערוך רשם קול (טייפ רקורדר) מערב שבת, בשעון שבת, באופן שהכלי ישמיע מעצמו נגינה בשבת, שזה הוא בכלל גזרת חז"ל, שמא יתקן כלי שיר.

בברכה,

הלל מאירס