שבת

האם מותר לגזור ציפורניים במוצאי שבת?

  • כ"ב אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום,
האם מותר לגזור ציפורניים במוצאי שבת?
תודה

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין מותר לגזור ציפורניים במוצאי שבת, אולם אינו מן הראוי - היות שאין זה כבוד שבת שלא טרח לגוזרן בערב שבת, ורק עם צאת השבת נזכר לגוזרן.

מקורות: ראה כיוצא בזה בספר שאלת רב חלק ב' (עמוד ש) שנשאל הגר"ח קניבסקי שליט"א, האם זה נכון שאין להסתפר במוצאי שבת, והשיב: אין זה כבוד שבת. ויש לציין עוד לדברי הגר"ש קלוגר זצ"ל בחכמת שלמה על אורח חיים (סימן תצג) שכתב, "ובפרט דבזיון הוא שעל שבת לא יגלח, וביום א' אחר השבת יגלח".

בברכה,

הלל מאירס