חגים ומועדי השנה

ראיית קרי ביום כיפור

  • י"ד אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום לכבוד הרב
אני לומד בישיבת הסדר
אני לפני גיוס לקרבי
ביום הכיפורים האחרון בדרכי לביתי אחר מוסף של יום כיפור
הלכתי לנוח לפני מנחה ונעילה
בדרך ראיתי מישהי ונכשלתי בשמירת העיניים (הסתכלות לשם הנאה, יש לציין שהייתה נשואה)
שהלכתי לישון לפני מנחה, אני חושב שהיה לי קרי (אני לא יודע בדיוק, אני גם לא יודע אם יש כזה דבר קרי לילה בשנת צהריים)
שקמתי הצטערתי והתפללתי על זה במנחה ונעילה,
ומאז זה כבר נשכח ממני
אך עכשיו שאני לפני גיוס נזכרתי בזה והתחלתי לדאוג, כי אני חושש שיקרה לי משהו בשירות הקרבי, כי כתוב שמי שראה קרי ידאג לכל השנה, ובוודאי שאצלי זה בא מהרהורים.
אשמח לתשובה.
תודות מראש

תשובה

שלום וברכה,

תנוח דעתך, כי אמנם כתוב בגמרא יומא (דף פח עמוד א) שהרואה קרי ביום הכיפורים ידאג כל השנה כולה. אולם כבר כתבו רבים ועצומים שכל זה מדובר כשאין לתלות את סיבת הקרי בדרך הטבע, כמו הרהור או ריבוי אכילה ושתייה, שאז יש בזה סימן לא טוב שמראים לו מן השמים. אולם כאשר יש לתלות את הקרי בדרך הטבע כמו הרהור, אין זה בכלל מה שאמרו בגמרא ידאג כל השנה, וכמבואר כל זה באורך בשו"ת יביע אומר חלק ו' (חלק אורח חיים סימן מד).

בשורות טובות,

הלל מאירס