כספי מעשר חוזרת בתשובה כמה שאלות

  • י"ד אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,
אני בעלת תשובה, לא נשואה, גרה עם ההורים.
אני עובדת. מצבם הכלכלי של הורי הוא בינוני.
1. האם מותר לי לקנות תפילין לאבא שלי מכספי מעשר (יש לי ספק שהתפילין הישנים שלו כשרים)?
2. האם מותר לי לקנות פאה כשרה לאמא שלי מכספי מעשר?
3. כשלמדתי באוניברסיטה, לקחתי הרבה הלוואות על מנת לשלם עבור הלימודים (אני גרה בניו יורק). כשקיבלתי עבודה ראשונה, האם היה עלי לתת דמי מעשר מהמשכורת הראשונה? או שיכולתי תחילה להחזיר את החוב עבור הלימודים, ורק אז להתחיל להפריש מעשר? כלומר, במילים אחרות, יכול להיות שלימודים זה סוג של הוצאה לצורך פרנסה (בלי הלימודים לא הייתי מתקבלת לעבודה שלי), ואז מותר להחסיר את הכסף ששילמתי עבור הלימודים מהרווח הכללי?
תודה על התשובה

Sent from my iPad

תשובה

שלום וברכה

1. 2. מותר ומצוה.

3. אם המשכורת קטנה והחובות דוחקים תחשבי את המשכורת ככיסוי ההוצאות. אולם אם בקוך ה' הפרנסה מרווחת והחובות לא דוחקים עדיף לא לקזז את המשכורות הראשונות ממעשר ובזה תזכי לשפע גדול של ברכה ופרנסה.