סדר לבישת נעליים

  • ט' אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום רב,

שמעתי שיש דרך מסוימת לנעול נעליים. איך זה הולך? אם אין שרוכים אז שמים את ימין קודם או את שמאל?

תודה

תשובה

שלום רב,

יש לנעול נעל ימין תחילה בלי לקשור, ואחר כך נעל שמאל ולקשור, ולחזור ולקשור של ימין. והטעם שמקדימים לקשור נעל שמאל, מפני שלגבי קשירה מצינו שהתורה נתנה חשיבות לשמאל, שקושרים את התפילין על יד שמאל (שלחן ערוך אורח חיים סימן ב סעיף ד ומשנה ברורה סק"ו).

ובמנעלים שאין בהם קשירה, יש לנעול קודם של ימין ואחר כך של שמאל (רמ"א שם).

וכשחולצים את הנעליים יש לחלוץ תחילה של שמאל ואחר כך של ימין (שלחן ערוך שם סעיף ה). וגם בהתרת שרוכי הנעליים נכון להתיר את השרוכים של שמאל תחילה, ואחר כך של ימין (יעויין ילקוט יוסף שם סעיף ו ופסקי תשובות שם אות ז).

בברכה,

הלל מאירס