שבת

כמה יין צריך לשתות בהבדלה?

  • ט' אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום רב,

אני עושה הבדלה בבית ובסוף אני שותה את היין. כמה כמות אני צריכה לשתות? אמרו לי שעד שאני רואה את התחתית של הכוס ואז את השאר לשפוך לנר האם זה נכון?

תודה

תשובה

שלום רב,

כדי לצאת ידי חובת הבדלה יש לשתות יין מלוא לוגמיו (משנה ברורה סימן רצו סק"ט), והיינו שיעור יין שימלא את חלל פיו כשהוא מנפח לחי אחת (ראה שלחן ערוך סימן רעא סעיף יג, ומשנה ברורה ס"ק סו).

וטוב להיזהר לשתות לפחות שיעור רביעית (81 מ"ל), כי אם שותים רק מלוא לוגמיו יש ספק אם אפשר לברך ברכה אחרונה (יעויין שלחן ערוך אורח חיים סימן רי סעיף א, ומשנה ברורה ס"ק יב וסימן רצו סק"ו).

בברכה,

הלל מאירס