תפילה וברכות

מה מברכים על קליפות תפוזים מסוכרות?

  • ח' אדר א' התשע"ט

שאלה

מה מברכים על קליפות של תפוז/אתרוג מסוכר (רק הקליפה)? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

על קליפות תפוזים מסוכרות יש לברך שהכל (משנה ברורה סימן רב ס"ק לט, וילקוט יוסף שם סעיף יב).

קליפת אתרוג מרוקחת בסוכר, אם היא הקליפה החיצונה, שאינה ראויה לאכילה כלל, ואין דרך לרוקחה, יש לברך עליה שהכל. אבל על הקליפה הלבנה הפנימית יותר של האתרוג שמרוקחת בסוכר - יש לברך בורא פרי העץ (חזון עובדיה ברכות עמודים קכט-קלא, וילקוט יוסף שם).

בברכה,

הלל מאירס