תפילה וברכות

האם מותר לנשק תפילין של ראש לפני הנחתם או שזה הפסק?

  • ז' אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום, האם זה נחשב הפסק לנשק תפילין של ראש לפני שמניחים אותו?

תודה

תשובה

שלום רב,

אין לנשק תפילין של ראש לפני הנחתן - משום חשש הפסק בין תפילין של יד לתפילין של ראש.

מקורות: ראה להשל"ה בספר מצות תפילין (פרק ד סעיף ד ופרק ח סעיף ד) שכתב שמורו ורבו מהר"ש מיחה שלא לנשק תפילין של ראש בשעת הנחתן משום הפסק, ושכן הוא נהג אחריו. וע"ע בספר הלכה ברורה (סימן כח סעיף יג, ומה שציין בזה שם בסוף הספר בשו"ת אוצרות יוסף סימן ב, ד"ה אולם, ובשער הציון סק"ד).

בברכה,

הלל מאירס