חברה והשקפה

מטרת ההלכות בדת

  • ו' אדר א' התשע"ט

שאלה

האם התהליך של יצירה של הלכות חדשות ובכלל הקיום של ההלכות שמתייחסות לכל פעולה שאנחנו עושים ביום יום - נוצר מכיוון שאנחנו מניחים שה"איש הממוצע" (רוב העם) לא נמצא ברמה רוחנית מספיק גבוהה כדי שיהיה בו את העקרונות הבסיסים שינחו אותו איך להתנהג ולהגיב ביום יום ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

החכמים נהיו לחכמים רק בגלל ששמעו להנהגות החכמים שקדמו להם והלכו בדרכם. התורה היא שהופכת את ה"איש הממוצע" לצדיק ולתלמיד חכם, היא שמוציאה את הפוטנציאל הגלום בנשמה, ומעלה אותו לדרגות שאינן אפשריות בדרך הטבע. חשוב שתקרא במאמר שמבאר בדיוק נקודה זו: "מדוע לא מספיק להאמין בלב?"

https://www.hidabroot.org/article/237113

כמו כן, כדאי שתחפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית", ותקרא חוברת דו-שיח קצרה שמסבירה את הצורך הבסיסי בהוראות יצרן, וכיצד אנו יודעים שתורת ישראל אמת, התורה שבעל פה, ומדוע אלוקים ברא את האדם.

בברכה,

דניאל בלס