אמונה

כיצד נדע בבוא העת אם אליהו הנביא הוא האמיתי?

  • ד' אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב, כיום, בדורנו הירוד לא עלינו, ישנם גם כאלה הקוראים לעצמם רבנים, וכל מיני תעשיות של באבות למיניהם. השאלה שלי היא כיצד נדע כשבעז"ה במהרה בימינו יבוא אליהו הנביא לבשר על הגאולה, שזה באמת הוא ולא איזה מתחזה חס ושלום? כיצד נדע לא לטעות ולדעת את האמת? תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הרמב"ם (בהלכות מלכים ומלחמות) מבאר שמלך המשיח יהיה תלמיד חכם עצום ובקי בהלכה, כך שגדולי ישראל יכירו בחוכמתו כשיבחנו אותו.

גם כשמשה רבנו ירד למצרים לבשר על הגאולה, כתוב שפנה תחילה לזקני ישראל!

החכמים הם שמדריכים את העם, ויוכלו לבחון את נבואותיו של המשיח וחוכמתו בתורה.

הרמב"ם מסביר את שלבי הגאולה: תחילה המשיח ילחם את מלחמות ישראל, ואז יהיה בחזקת משיח, וכאשר יביא שלום ויקבץ תפוצות ישראל ויבנה את בית המקדש השלישי - יהיה משיח בוודאי. ראה עוד בהלכות מלכים להרמב"ם.

מי שבקי בהלכה ושומע לגדולי ישראל, לא טועה להאמין במשיחי שקר.

בברכה,

דניאל בלס