שבת

האם צריך לברך לפני הדלקת נרות שבת?

  • ב' אדר א' התשע"ט

שאלה

לפי עדות המזרח נרות שבת צריך קודם לברך ואז להדליק או להדליק ואז לברך?

תודה רבה על העזרה כבוד הרב!!!

תשובה

שלום רב,

לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל, נשים ספרדיות חייבות לברך לפני ההדלקה. וגם אם נהגו אחרת, עליהן לשנות מנהגן.

מקורות: שו"ת יביע אומר חלק ב' (חלק אורח חיים סימן טז) וחלק י' (חלק אורח חיים סימן כא) ושו"ת יחוה דעת חלק ב' (סימן לג) וספר חזון עובדיה שבת חלק א' (עמודים קסה-קעב).

בברכה,

הלל מאירס