תפילה וברכות

האם אומרים יעלה ויבוא כשמתפללים ערבית מפלג המנחה?

  • א' אדר א' התשע"ט

שאלה

האם אפשר להגיד "יעלה ויבוא" של ראש חודש בתפילת ערבית אם מתפללים בפלג המנחה? תודה

תשובה

שלום רב,

גם כשמקדימים להתפלל ערבית של ליל ראש חודש מפלג המנחה אומרים יעלה ויבוא, אולם במוצאי ראש חודש אם מקדימים להתפלל ערבית מבעוד יום אין אומרים יעלה ויבוא.

מקורות: לגבי ערבית של ליל ראש חודש - כן כתבו המשנה ברורה בשער הציון (סימן תרצג סק"ו) ובשו"ת ארץ צבי (סימן כו) ובשו"ת משנת יעבץ על המועדים (סימן ב) ובשו"ת תשובות והנהגות חלק א' (סימן פז) ובשו"ת שבט הקהתי חלק ד' (סימן קכב)

ולגבי ערבית של מוצאי ראש חודש, כן כתב בשו"ת שבט הקהתי שם. וכ"כ בספר אשי ישראל (פרק לט הערה לה) בשם הגר"י נויבירט זצ"ל.

בברכה,

הלל מאירס