תפילה וברכות

סוג הקדיש

  • כ"ט שבט התשע"ט

שאלה

אשמח לדעת איזה קדיש אומרים בסוף תפילת המנחה?
אני מתפלל בבתי כנסת שונים (תלוי מתי אסיים את העבודה) ובכל פעם בסוף התפילה אומרים קדיש שונה, הכוונה לפעמים קדיש קצר, לפעמים על ישראל ולפעמים יהא שלמה.
רציתי לשאול איזה סוג קדיש אני צריך להגיד על אבי כדי שלא אתבלבל בכל תפילה.

תשובה

שלום וברכה

לאחר הוידוי ונפילת אפיים או לאחר העמידה בימים שיאן אומרים וידוי, אומרים קדיש תתקבל.

לאחר עלינו לשבח או לאחר למנחצ בנגינות בכל מקום ומקום לפי מנהגו אומרים יהא שלמא רבה. יש מקומות שנהגו להוסיף ולומר משנה ואחר כך רבי חנניא בן עקשיא וכו' ולומר קדיש דרבנן.