טהרת המשפחה

סדר טבילה במקווה לגברים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איך טובלים? מה מברכים? האם צריך להתקלח לפני ואחרי? האים יש הבדל בין אשכנזים לספרדים? תודה,ושתזכו למצוות.

תשובה

שלום

ישראל אתה שואל על טבילת גברים והתשובה תתיחס לגברים בלבד: אין הבדל בין ספרדים לאשכנזים, לפני הכניסה למקווה צריכים לשטוף את הגוף מהלכלוך והזיעה, הרי אחריך יכנסו עוד אנשים למקווה וחייבים להכנס בצורה נקיה למקווה, טובלים כמה פעמים שרוצים כשכל טבילה מוסיפה טהרה( המנהג הנפוץ לטבול ארבע פעמים ), הטבילה צריכה להיות בצורה כזאת שכל הגוף בתוך המים בלי לאחוז במשהו מחוץ למים או במים , אחרי שיוצאים אפשר להתקלח , זה לא מבטל את הטבילה . לא מברכים על הטבילה, אחרי הטבילה צריך ליטול ידיים , לפי האר"י כדאי לומר את הפסוק "לב טהור ברא לי אלוהים ורוח נכון חדש בקרבי".

בספר בני יעקב (ח”ב עמוד רצד) הביא דברי השל”ה הקדוש בענין טבילה במקוה, וזה לשונו: הנה סגולת הטבילה היא להחזיר הנשמה למקומה, כי מי שהוא טמא, אין לו נשמה. ובפרט מי שפגם בברית קודש נשמתו מסתלקת ממנו, ואף אם ישוב בתשובה, אין הנשמה חוזרת אליו עד שיטבול במקוה כשרה. וכל אדם צריך טבילה בכל ערב שבת, כדי לפשוט לבוש רוח חול וללבוש קדושת שבת, כמבואר בזוהר (ויקהל).

בהצלחה וכל טוב

מהות טהרת המשפחה ועל השפעתה על חיי הנישואין - שיחתו המרתקת של הרב יצחק פנגר:

הרב זמיר כהן בשיחה קצרה על משמעות הטהרה: