האם ניתן לתרום שווי כסף של חפץ השייך לאדם אחר

  • כ"ב שבט התשע"ט

שאלה

ברשותי ספר שקיבלתי בהשאלה מאדם הלוקה בנפשו שאינני מעוניינת במגעים איתו. אני לא רוצה שיהיה בידי גזל ואין לי אפשרות לברר כתובת למשלוח וכו, האם ניתן לפדות שווי הספר בכסף עי תרומה על שמו או בדרך אחרת?

תשובה

שלום וברכה

אין שום דרך להיפטר מלהחזיר את הספר.

יש לרשום על הספר בעיפרון שהוא בבעלות פלוני עם כל פרטי הזיהוי הידועים עליו ולהמתין להזדמנות שתהיה אפשרות לברר את הכתובת.