שימוש בשם משפחה של אב חורג

  • ט"ז שבט התשע"ט

שאלה

שלום וברכה,
אני נשוי בנישואים שניים ומגדל יחד עם אישתי את ילדיה מנישואים קודמים. אשתי התאלמנה מבעלה הראשון ומאז שילדיה קטנים ממש אני מבחינתם אביהם.
השאלה היא בנוגע לשם משפחה, האם מותר לילדים ובפרט השאלה בנוגע לבן, לקבל את שם המשפחה שלי (אני לא כהן וגם אביהם המנוח לא היה כהן) או שהם מוכרחים להישאר עם שם משפחתו של אביהם. זה פשוט מאוד מבייש אותם שידעו שאני לא אביהם הביולוגי ובפרט שאנחנו מאוד קשורים זה לזה.
אין לי מייל, אשמח לתשובה באתר.

תשובה

שלום וברכה

מומלץ ביותר, אין שום בעיה בדבר.