זהירות מגזל

  • ט"ו שבט התשע"ט

שאלה

שלום לכבוד הרב
רציתי לשאול אני מזמינה מלון לי ולבתי ומגיל 12 המחיר יותר יקר היא תחגוג 12 בח' תמוז שלפי הלועזי זה ביולי והתאריך הלועזי שלה 23.6. ולפי העברי טרם מלאו לה 12ואני רוצה לצאת איתה בתאריך העברי שהיא חוגגת 12 האם עלי לשלם לפי הגיל הלועזי או העברי?

אשמח לתשובה כדי לא להכשל בגזל

תשובה

שלום וברכה

יש להניח שאם היית שואלת את בית המלון איזה תאריך קובע, התשובה תהיה שהלועזי קובע. אבל, ייתכן שהמלון לא מקפיד כל כך בעניין זה.

אני מציע לומר למלון למשל שהבת תהיה אז יום לפני בת-מצוה (אם זה אכן כך). אם הם ישאלו מתי נולדה לפי לועזי, יש להשיב את האמת. ואם יתעלמו, ניתן להניח שהם לא מקפידים בעניין זה על קוצו של יוד ואין צורך להעיר שהלועזי שונה.

בהצלחה,