לימוד גמרא במהדורת "שוטנשטיין"

  • י' שבט התשע"ט

שאלה

שלום וברכה
לאחרונה התחלתי להתעניין בלימודי גמרא ולצערי הרב אין לי חברותא ללמוד איתה, ואני לא מתמצא בארמית בכלל וקל וחומר לא מתמצא בכוונת המשפטים בגמרא ולכן החלטתי ללמוד במהדורת שוטנשטיין מכיוון שהרבה יותר נוח לי. השאלה שלי היא האם זה נחשב כלימוד תורה? מאחר ובלימוד בשוטנשטיין אין כל כך הרבה קושי להבין את הגמרא ולכן אין מאמץ גדול בלימוד.

תודה

תשובה

שלום וברכה

גם בשוטנשטטין, זוכים לקיים מצוות לימוד התורה בהידות רב. אמנםאין התאמצות על ההבנה הראשושנית אבל כדי להבין היטיב את הסוגיות ולסכמם כראוי צריך התאמצות

בורא עולם נתן בלב תלמידי חכמים להנגיש את לימוד התורה להמונים כדי שיזכו ללמוד תורה בהבנה נכונה ובוודאי שיש להשתמש במתנה זו.