תפילה וברכות

באיזה ימים לא אומרים תיקון חצות?

  • ז' שבט התשע"ט

שאלה

רציתי לדעת באיזה ימים לא אומרים תיקון חצות בכלל, ובאיזה ימים אומרים רק תיקון לאה?

מעריך מאוד את עבודת הקודש שלכם

תשובה

שבוע טוב,

הימים שלא אומרים תיקון חצות כלל: שבת, ראש השנה, יום הכפורים, ימים טובים של פסח, חול המועד פסח, יום טוב של שבועות, יום טוב של סוכות, שמיני עצרת, וכן בחוץ לארץ בכל יום טוב שני של גלויות.

הימים שלא אומרים תיקון רחל ואומרים רק תיקון לאה: הימים שאחר המולד קודם ראש חודש (אף על פי שמתוודים בהם), חול המועד סוכות, ימי החול של עשרת ימי תשובה, ימי החול של ספירת העומר, שנת השמיטה בארץ ישראל (אבל בחוץ לארץ אומרים תיקון רחל), וכן בראש חודש ובשאר ימים שאין נופלים על פניהם. וכן אין אומרים תיקון רחל בבית החתן, ובבית האבל. וכן אבי הבן והמוהל והסנדק בליל המילה לא יאמרו תיקון רחל (הלכה ברורה סימן א סעיפים ח-ט).

בברכה,

הלל מאירס