2 שאלות:

  • ה' שבט התשע"ט

שאלה

1. אכלתי ארוחה בשרית ואחרי אכלתי קינוח ״פרווה״ (על פי דוד שלי שאינו שומר כשרות ואינו מאמין בכך) ולאחר שאכלתי כמעט הכל התברר שהקינוח חלבי. אני ממש מצטערת על כך ואני לא יודעת מה לעשות עכשיו.

2. אני בת 16 ובתקופה האחרונה כשהייתי בתקופה פחות טובה השתדלתי להתפלל כל יום במשך חודש וקצת ועכשיו אני קצת פחות משקיעה, אני ממש משתדלת ומנסה אבל יש לי פחות כוח ורצון כשיצאתי מהמשבר, אני יודעת שזה לא בסדר ואני ממש משתדלת אבל זה קשה. יש לי את הרצון לחזור בתשובה בעתיד או לפחות להתחזק אבל אני לא יודעת אם אני יצליח.
השאלה שלי היא אם זה בסדר שעכשיו כשאני עוד ילדה זה בסדר שאני לא מקפידה כל כך על התפילות או שומרת שבת.

תשובה

שלום וברכה

1. לקבל על עצמך להקפיד מכאן ואילך לבדוק ולא להאמין למי שאינו שומר כשרות

2. אין כל ספק שתצליחי!!! בדרך שאדם רוצה ללכת מוליכין אותו!! מאחר ותשוקתך גדולה להיות מעבדי הבורא ולקיים את כל המצוות הרי שאין ספק שתגיעי לכך בעז"ה.

בורא עולם ממתין לך ושמח בהתקרבותך איליו כאב שממתין לבנו שהלך מרחוק ומצפה לחזרתו.

אין ספק שיש קושי בהתקדמות כמו כל דבר שבקדושה שהיצר הרע מנסה להפריע לנו לעשות את הדבר הנכון, אבל בורא עולם מסייע לנו מאוד ובהתאמצות קטנה זוכים להרבה סיוע מבורא עולם ולהתקדמות נפלאה מתוך שמחה ואושר.

אשמח לכוון אותך ולסייע בידך עוד ועוד ככל הצורך.