האם מותר בהלוויה ללכת לקברים אחרים?

  • ב' שבט התשע"ט

שאלה

אם נמצאים בהלוויה יש איסור ללכת לקברים אחרים?

תודה.

תשובה

שלום רב,

יש עניין להקפיד שלא להתפלל בשום קבר בעת שקוברים שם איש באותו בית החיים.

מקורות: כ"כ האדמו"ר ממונקאטש זצ"ל בספרו דברי תורה מהדורא שתיתאה (אות ח) בשם אביו הגה"ק בעל דרכי תשובה בשם אבותיו הקדושים זי"ע מדינוב שמקובל בידם כי אין לילך להתפלל על ציון ואהל הצדיק בעת שקוברים אז בבית החיים הלז איזה נפטר בר מינן כי אז המתים בבית החיים אתרגזן ונתעוררו דינים ר"ל, ואין עת רצון ורחמים אז. ועיין שם שהביא לזה ראיה מפורשת מדברי הזוהר הקדוש (פרשת נשא דף קכו עמוד ב).

בשורות טובות,

הלל מאירס