שבת

האם יש ממש במנהג לצחוק בהבדלה?

  • א' שבט התשע"ט

שאלה

האם יש ממש במנהג לצחוק בהבדלה לאחר הברכה הראשונה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש מהספרדים שנהגו לצחוק בהבדלה משום שיש בזה סימן טוב. והטעם שנהגו לצחוק בשעת הסתכלות בציפורניים הוא משום שהסתכלות בציפורניים מסוגלת לעכב הצחוק, וממילא זה יסייע שצחוק זה לא יהיה אלא מן השפה ולחוץ.

מקורות: הגר"ח פלאג'י זצ"ל בספרו נפש חיים (מערכת צ' אות כג) והובא בספר פקודת אלעזר חלק ב' (סימן חצר סעיף ג, ד"ה והרב).

בברכה,

הלל מאירס