תפילה וברכות

דקדוקי קריאת שמע

  • א' שבט התשע"ט

שאלה

שלום רב , אני בת בת 22 יש לי ocd לא מאובחן , מה שאומר שבקריאת שמע אני חוזרת על משפטים הרבה פעמים לוקח לי בערך 8-10 דקות לסיים לקרוא את זה , בנסוף הייתה לי בעיה בריאות שמנעה ממני ללמוד הרבה בבית ספר הייתי מחזירה חודשים אז אני לא הכי יודעת לקרוא
וקראתי שחייב לדקדק בקריאת שמע וגם קראתי את הדין לא עלינו של מי שלא מדקדק מה עושים האם עלי להפסיק לקרוא ?

תשובה

שלום וברכה

הדין ברור שאין לך לחזור על אף מילה פעמיים. את יוצאת ידי חובה איך שאת קוראת ולא תיענשי כלל וכלל. חלילה להפוך את קריאת שמע לסיוט.