תפילה וברכות

כמה שאלות, תפילין, שחרית מנחה ערבית

  • כ"ו טבת התשע"ט

שאלה

בוקר אור , לגבי התפילין , בזמן שאני מניח אותם , מתי צריך לעמוד ומתי לשבת ? האם מותר לעמוד כל זמן הנחת התפילין ? ( כל התפילה וגם בזמן שאני מניח מניח אותם עלי)
לגבי מנחה וערבית , מתי צריך לכרוע? אני רואה את שאר המתפללים בתפילה כורעים ואני לא יודע בידיוק מתי זה קורא..
ויש חלק במנחה שכולם עומדים על קצות האצבעות ואומרים " קדוש קדוש קדוש" מתי עושים את זה? באיזה חלק?
תודה המשך יום טוב

תשובה

שלום וברכה

מנהג האשכנזים לעמוד בכל זמן ההנחה. לאחר שמסיימים את קשירת הרצועות על האצבעות אפשר לשבת.

מנהג הספרדים לשבת בתפילין של יד ולעמוד בעת הנחת תפילין של ראש וכך נהוגים המקובלים.

בשעת התפילה מותר לשבת במקום שנוהגים לשבת אף עם התפילין.

אציע שתשלח לנו מספר טלפון ונסייע לך בהבנת כל סדר התפילה וחלקי התפילה שעומדים בהם או יושבים בהם ועוד כדי שהדברים יהיו ברורים ובהירים..

אם הדבר לא אפשרי נא לכתוב לי שוב ואענה לך בעז"ה.