תפילה וברכות

מתי אומרים ברכת האורח?

  • כ"ב טבת התשע"ט

שאלה

שלום רב,
באיזה מקרים חייב אדם לברך בברכת המזון "ברכת האורח"? מהם הדינים?
תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

א. כשאדם מתארח אצל מישהו, ואוכל סעודת לחם, עליו לומר ברכת האורח בברכת המזון (שלחן ערוך אורח חיים סימן רא סעיף א).

ב. גם בני הבית הסמוכים על שלחן אביהם צריכים לומר ברכת האורח (ראה מגן אברהם סימן רא סק"ב, ובמה שציין בזה בספר הלכה ברורה שם סעיף ה).

ג. מי שאוכל במסעדה אינו צריך לומר ברכת האורח, כיוון שהוא משלם עבור האוכל, ולכן הוא בעצמו נחשב לבעל הסעודה (ראה משנה ברורה סק"ז).

בברכה,

הלל מאירס