תפילה וברכות

מי שבירך על תות בורא פרי העץ, האם יצא ידי חובה?

  • כ"ב טבת התשע"ט

שאלה

שבוע טוב,

רציתי לדעת אם ברכתי על תות שדה בורא פרי העץ, האם יצאתי ידי חובה בדיעבד, או שצריך לחזור לברך בורא פרי האדמה?

אשמח לתשובתכם, תודה

תשובה

שלום רב,

בדיעבד יצא ידי חובה.

מקורות: כי אמנם תות שדה ברכתו בורא פרי האדמה וכמבואר בשלחן ערוך (סימן רג סעיף ב), וההלכה היא שאם בירך על פרי האדמה בורא פרי העץ לא יצא וכמו שכתב השלחן ערוך (סימן רו סעיף א), מכל מקום כתב הכף החיים (סימן רג אות ד, ז) שהיות שיש דעות שיש לברך על תות שדה בורא פרי העץ, אם כן למרות שלא פוסקים כדעתם להלכה, מכל מקום לעניין דיעבד כשבירך עליהם בורא פרי העץ יש לפסוק שיצא ידי חובה שהרי קיימא לן ספק ברכות להקל.

בברכה,

הלל מאירס