נשים

מצוות פרו ורבו בתורה

  • כ' טבת התשע"ט

שאלה

שלום רב,
איפה מצוות פרו ורבו כתובה בתורה?
ואיך אנחנו יודעים מה המשמעות הנכונה שלה?
האם באמת השם רוצה שיהיו כמה שיותר ילדם בכל משפחה? או שזו סטיגמה שנוצרה?
תודה

תשובה

שלום וברכה

אעתיק את דברי הטור טור אבן העזר הלכות פריה ורביה סימן א

יתברך שמו של הקדוש ברוך הוא שהוא חפץ בטוב בריותיו שידע שאין טוב לאדם להיות לבדו ועל כן עשה לו עזר כנגדו ועוד כי כוונת הבריאה באדם כדי לפרות ולרבותא וזה אי אפשר בלא העזר ועל כן צוהו לדבק בעזר שעשה לו לכך חייב כל אדם לישא אשה כדי לפרות ולרבות שכל מי שאינו עוסק בפריה ורביה כאילו שופך דמים דכתיב שופך דם האדם וסמיך ליה ואתם פרו ורבו וכאילו ממעט הדמות דכתיב כי בצלם אלהים עשה את האדם ואתם פרו ורבו וגורם לשכינה שתסתלק מישראל ... כיון שיש לאדם זכר ונקבה קיים מצות פריה ורביה ....  ואף על פי שקיים פריה ורביה אסור לו לעמוד בלא אשה דאמר רב נחמן אף על פי שיש לו לאדם כמה בנים אסור לו לאדם לעמוד בלא אשה שנאמר לא טוב היות האדם לבדו וא"ר יהושע נשא אשה בילדותו ישא אשה בזקנותו היו לו בנים בילדותו יהיו לו בזקנותו שנא' בבקר זרע זרעך ולערב אל תנח ידך.

בהצלחה,