קיום יחסים כשיש תינוק ישן בחדר

  • כ' טבת התשע"ט

שאלה

ערב טוב,

כאשר יש תינוק ישן בחדר, האם מותר לקיים את המצווה (תשמיש)?

רוב תודות

תשובה

שלום רב,

אם התינוק לא יודע עדיין לדבר מותר לקיים בחדר יחסים אפילו אם הוא ער (אמנם יש מידת חסידות להימנע וכמו שכתב הכף החיים סימן רמ אות מג בשם העולת תמיד והאליה רבה).

ואם התינוק יודע לדבר - אין לשמש אלא אם כן התינוק ישן. ומכל מקום גם אם הוא ישן טוב להעמיד מחיצה בין התינוק למיטה - כדי שגם אם התינוק יתעורר לא יראה מאומה (יעויין שלחן ערוך אורח חיים סימן רמ סעיף ו, וביאור הלכה ד"ה ניעור).

ולעניין מה נקרא תינוק שיודע לדבר - דעת הערוך השלחן אורח חיים (סימן רמ סעיף יא) שרק אם יודע לספר אחר כך מה שראה זהו בגדר יודע לדבר. אולם בשו"ת שבט הקהתי חלק ד' (סימן עט) כתב, שתינוק שיודע לומר כמה מילים למרות שלא יכול לומר משפטים שלמים נקרא כבר תינוק מדבר לעניין זה שאסור לשמש בפניו, וזה בערך מגיל שנה והלאה.

בברכה,

הלל מאירס