חתונה עם בת דודה מדרגה שנייה

  • י"ט טבת התשע"ט

שאלה

פגשתי מישהי ומסתבר שהיא הנכדה של אח של סבא שלי, השאלה היא אם מותר לנו לצאת אחד עם השני מבחינת הדת? תודה מראש

תשובה

שלום רב,

על פי ההלכה מותר לבני דודים להתחתן (שלחן ערוך אבן העזר סימן טו סעיף יז), אלא שהרבה פעמים יש בעיות גנטיות בנישואין כאלו שמביאים את הצאצאים לבעיות בריאותיות, ולכן יש להתייעץ עם רופאים אם הדבר כדאי מבחינה רפואית.

מקורות: יעויין בשו"ת באר משה חלק ו' (סימן קנט-קס) ובשו"ת ציץ אליעזר חלק ט"ו (סימן מד) ובשו"ת תשובות והנהגות חלק א' (סימן תשלז) וחלק ב' (סימן תרכ) ובספר תולדות יעקב (עמוד של) ובספר אשרי האיש חלק אבן העזר חלק א' (פרק ב סעיף ח) ובספר דרך שיחה חלק א' (עמודים קטז-קיז).

בברכה,

הלל מאירס